Tutustu valtioneuvoston muutostekijäkortteihin

Ministeriöiden yhdessä valmistelemat valtioneuvoston yhteiset muutostekijät julkaistiin lokakuun alussa. Nyt julkaistut valtioneuvoston muutostekijäkortit muodostavat tiivistelmän julkaisusta ja esittelevät päättäjille ja kansalaisille tulevaisuuden toimintaympäristön keskeisiä muutoksia ja epävarmuuksia pähkinänkuoressa.

Suomi on tiiviisti kiinni globaalin toimintaympäristön murroksessa, yhtä lailla sen myönteisissä kuin huolestuttavissakin kehityskuluissa. Toimintaympäristön muutos käsitellään 15 muutostekijäkortissa, joiden kokonaiskuva perustuu virkamiesten asiantuntijanäkemykseen. Muutostekijäkortit on tuotettu ja kirjoitettu kaikkien ministeriöiden yhteistyönä, ja niiden taustalla on ministeriöissä tehtyä strategiatyötä. Muutostekijäkortit toimivat pohjana ministeriöiden tulevaisuuskatsauksille, jotka julkaistaan kesällä 2018.

Muutostekijäkortit ja tulevaisuuskatsaukset tuottavat yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päättäjille tilanne- ja kehitysarvioita yhteiskunnan tilasta ja poliittista päätöksentekoa edellyttävistä kysymyksistä. Jokaisessa kortissa esitellään keskeinen tulevaisuuden muutos, sen näkymä noin vuoteen 2030 ja vaihtoehtoisia tulevaisuuskuvia muutoksesta.

Tutustu muutostekijäkortteihin täällä.

1_KVjarjestys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share This