Finnsight-2017-banneri1

 

FinnSight 2017 – Mistä on huomisen työ tehty?

Mistä on huomisen työ tehty? Mistä työn ja ihmisen arvo tulevaisuudessa rakentuu? Mitä on työ tulevaisuuden Suomessa ja millaisessa yhteiskunnassa sitä tehdään? Mistä sinun mielestäsi huomisen työ on tehty? Muun muassa näistä ja monista muista työn tulevaisuuteen liittyvistä kysymyksistä keskustellaan FinnSight 2017 -ennakointifoorumissa 19. syyskuuta Paasitornissa.

 

Monipuolisella joukolla kohti ratkaisuja

Työn murros on kenties Suomen suurin haaste, eikä siihen ole olemassa yhtä selkeää ratkaisua. FinnSight 2017 -ennakointifoorumi ravistelee irti nykyhetkestä ja kutsuu osallistujat rakentamaan ratkaisuja ja päätöksiä, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Mukana keskustelemassa ja ratkaisuja pohtimassa on upea joukko tulevaisuuden työn, toimeentulon ja liiketoiminnan asiantuntijoita ja päättäjiä.

FinnSight-foorumin avaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ja päivän keynote-puheenvuoron pitää taloustieteen nobelisti, MIT:n professori Bengt Holmström. Mukana keskustelemassa ovat Sitran ennakointi- ja strategiajohtaja Paula Laine, Kelan yhteiskuntasuhteiden johtaja Olli Kangas, Etlan ja Aalto-yliopiston professori Timo Seppälä, Sanoman hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen sekä valtiosihteeri Paula Lehtomäki. Tilaisuuden juontavat Sitran ennakoinnin johtava asiantuntija Elina Kiiski Kataja sekä tutkija Mikko Dufva VTT:ltä.

Foorumin ohjelma ja puhujien esittelyt:

 

Tilaisuus osallistua ja vaikuttaa

Mielenkiintoisten alustusten lisäksi FinnSight tarjoaa osallistujille konkreettisen mahdollisuuden ottaa osaa ja vaikuttaa moniin jo käynnissä oleviin työn murroksen haasteisiin ratkaisuja etsiviin prosesseihin:

  • foorumi tukee suoraan hallituksen tulevaisuusselonteon toista vaihetta, jossa pureudutaan työn murroksen herättämiin politiikkakysymyksiin, päätöksentekotarpeisiin ja ratkaisuvaihtoehtoihin
  • tapahtuma tarjoaa syötteitä Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston vuosittaiseen teemaprosessiin, jossa haetaan yhteiskunnallisesti merkittäviin haasteisiin ja ongelmiin pureutuvan tutkimuksen teema-alueita ja painopisteitä
  • foorumissa käytävä keskustelu palvelee Opetushallituksen osaamisen ennakointifoorumin toimintaa sekä opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämää Korkeakoulutus ja tutkimus 2030 -visiotyötä
  • kysymykset työstä, toimeentulosta, osallisuudesta ja edistyksestä kytkeytyvät Sitran käynnistämään kaksivaiheiseen visiotyöhön pohjoismaisen mallin tulevaisuudesta sekä Työn tulevaisuus -tiimin pitkäjänteiseen työhön
  • ennakointitiedolla on keskeinen merkitys myös työ- ja elinkeinoministeriön, Tekesin ja niiden kumppaneiden yhteiselle ja jatkuvalle strategiatyölle elinkeinoelämän uudistamiseksi ja kasvun etsimiseksi.

 

Lisätietoja

FinnSight 2017 -ennakointifoorumi järjestetään Paasitornissa (Paasivuorenkatu 5 A, 00530 Helsinki) kello 11.00– 16.30.

Foorumi on kutsuvierastilaisuus, mutta osaa tapahtumasta on mahdollista seurata myös verkkolähetyksenä ja keskusteluun voi osallistua Twitterissä aihetunnisteella #FinnSight. Kutsut tapahtumaan lähetetään lähiaikoina ja linkki verkkolähetykseen aukeaa tälle sivustolle lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Akatemia, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Sitra, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtioneuvoston kanslia.

Yhteydenotot: Jenni Lahtinen, jenni.lahtinen@vnk.fi, +358 50 303 2743

Share This