Finnsight-2017-banneri1


FinnSight 2017 -tapahtuman tallenne

FinnSight 2017 kuvina

Tiedote

 

Monipuolisella joukolla kohti ratkaisuja

Mistä on huomisen työ tehty? Mistä työn ja ihmisen arvo tulevaisuudessa rakentuu? Mitä on työ tulevaisuuden Suomessa ja millaisessa yhteiskunnassa sitä tehdään? Mistä sinun mielestäsi huomisen työ on tehty? Muun muassa näistä ja monista muista työn tulevaisuuteen liittyvistä kysymyksistä keskusteltiin FinnSight 2017 -ennakointifoorumissa 19. syyskuuta Paasitornissa.

Työn murros on kenties Suomen suurin haaste, eikä siihen ole olemassa yhtä selkeää ratkaisua. FinnSight 2017 -ennakointifoorumi kutsui osallistujat rakentamaan ratkaisuja ja päätöksiä, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Mukana keskustelemassa ja ratkaisuja pohtimassa oli joukko tulevaisuuden työn, toimeentulon ja liiketoiminnan asiantuntijoita ja päättäjiä.

FinnSight-foorumin avasi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ja päivän keynote-puheenvuoron piti taloustieteen nobelisti, MIT:n professori Bengt Holmström. Mukana keskustelemassa olivat Sitran ennakointi- ja strategiajohtaja Paula Laine, Kelan yhteiskuntasuhteiden johtaja Olli Kangas, Etlan ja Aalto-yliopiston professori Timo Seppälä, Sanoman hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen sekä valtiosihteeri Paula Lehtomäki. Tilaisuuden juontivat Sitran ennakoinnin johtava asiantuntija Elina Kiiski Kataja sekä tutkija Mikko Dufva VTT:ltä.

Foorumin ohjelma ja puhujien esittelyt:

 

Tilaisuus osallistua ja vaikuttaa

Mielenkiintoisten alustusten lisäksi FinnSight tarjosi osallistujille konkreettisen mahdollisuuden ottaa osaa ja vaikuttaa moniin jo käynnissä oleviin työn murroksen haasteisiin ratkaisuja etsiviin prosesseihin:

  • foorumi tukee suoraan hallituksen tulevaisuusselonteon toista vaihetta, jossa pureudutaan työn murroksen herättämiin politiikkakysymyksiin, päätöksentekotarpeisiin ja ratkaisuvaihtoehtoihin
  • tapahtuma tarjoaa syötteitä Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston vuosittaiseen teemaprosessiin, jossa haetaan yhteiskunnallisesti merkittäviin haasteisiin ja ongelmiin pureutuvan tutkimuksen teema-alueita ja painopisteitä
  • foorumissa käytävä keskustelu palvelee Opetushallituksen osaamisen ennakointifoorumin toimintaa sekä opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämää Korkeakoulutus ja tutkimus 2030 -visiotyötä
  • kysymykset työstä, toimeentulosta, osallisuudesta ja edistyksestä kytkeytyvät Sitran käynnistämään kaksivaiheiseen visiotyöhön pohjoismaisen mallin tulevaisuudesta sekä Työn tulevaisuus -tiimin pitkäjänteiseen työhön
  • ennakointitiedolla on keskeinen merkitys myös työ- ja elinkeinoministeriön, Tekesin ja niiden kumppaneiden yhteiselle ja jatkuvalle strategiatyölle elinkeinoelämän uudistamiseksi ja kasvun etsimiseksi.

 

Lisätietoja

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Suomen Akatemia, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Sitra, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtioneuvoston kanslia.

Yhteydenotot: Jenni Lahtinen, jenni.lahtinen@vnk.fi, +358 50 303 2743

Share This