Foresight Friday 23.11.2018: Heikot signaalit

Millaisia ei-ilmeisiä tulevaisuuden kehityskulkuja kuplii pinnan alla? Miten niihin liittyviä heikkoja signaaleja voisi tunnistaa ja tulkita? Tervetuloa pohtimaan heikkoja signaaleja ja nappaamaan mukaan hyödyllisiä tulevaisuustyökaluja. Tarjolla on ensikurkistus Sitran työhön heikkojen signaalien parissa.

Tilaisuudessa esitellään heikot signaalit työkaluna tulevaisuuksien avartamiseen. Tunnistamalla ja tulkitsemalla heikkoja signaaleja voidaan haastaa omia oletuksia tulevaisuudesta, löytää muutoksen ensioireita ja pohtia uusia toivottavia tulevaisuuksia. Tilaisuuden tavoitteena on tarjota ajatusten herättelyä ja käytännön vinkkejä siitä, miten heikot signaalit voisivat olla osa omaa tulevaisuustyötä.

 

Aika:             23.11.2018 klo 8.30-11.00

Paikka:         Sitra, Itämerentori 2 – 14.krs, Helsinki

 

Ohjelma

8.30              Aamukahvit ja puuro

9.00              Mikko Dufva, Sitra: Nousevia ilmiöitä ja työkaluja heikkojen signaalien tulkintaan

10.00            Ryhmätyö: työkalut haltuun

11.00            Tilaisuus päättyy

 

Ilmoittauduthan tilaisuuteen maanantaihin 19.11.2018 klo 12 mennessä täältä.

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä verkon välityksellä. Linkki verkkolähetykseen päivitetään tapahtumasivun yläreunaan ja Twitteriin @ennakointi ennen tilaisuuden alkua. Tapahtumasivulle pääset tästä:

 

 

Kiinnostaako tulevaisuus?

Foresight Friday -tapahtumat ovat kansallisen ennakointiverkoston (KEV) järjestämiä säännöllisiä ja avoimia kohtaamistilaisuuksia. Tapahtumien teemat ja sisällöt vaihtelevat ja sisältävät mm. tulevaisuusaiheisia esityksiä, koulutusta ja verkostoitumista.

Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki ennakoinnista ja tulevaisuuden tutkimuksesta kiinnostuneet.

 

#ennakointi #fsightfriday

Yksi vastaus "Foresight Friday 23.11.2018: Heikot signaalit"

  1. Hi,

    My name is Claudia Garduño and I am working as a postdoc researcher in the design department of Aalto University in a research project about futures. Only now I found out about ”Foresight Fridays”, but the registration time has ended.
    Is there a chance I could still join you?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share This