FinnSight 2016 – Tulevaisuuden osaamiselle etsitään suuntaviivoja yhteisessä teemapäivässä

FinnSight20162

Tulevaisuuden osaamisen ja sivistyksen menestystekijöitä kartoitetaan tiistaina 13.9. FinnSight -ennakointifoorumissa Helsingissä.

Yksityisen ja julkisen sektorin asiantuntijoita ja vaikuttajia yhteen tuovassa päivässä luodaan näkymiä siihen, mikä on suomalaisen sivistyksen ja osaamisen visio tästä eteenpäin ja millä keinoin vision tavoitteisiin päästään. Seminaarissa pohditaan työelämän muutostarpeita ja osaamisen rakennuspuita tulevaisuuden Suomen kannalta.

Hallitus alkoi valmistella maaliskuussa 2016 tulevaisuussselontekoa työn murroksesta ja suomalaisen työn tulevaisuudesta. FinnSight -ennakointifoorumi on hankkeen ensimmäinen laaja osallistava tapahtuma, jossa päästään pureutumaan Suomen tulevaisuuden kannalta merkittävimpiin muutostekijöihin ja haasteisiin osaamisen näkökulmasta sekä yhdistämään eri sektorien edustajien näkemyksiä uutta ajattelua herättäviksi näkökulmiksi.

Seminaarissa keskustelua ja pohdintoja vauhdittavat eturivin kansainväliset ja suomalaiset asiantuntijat. Mukana alustajina ovat muun muassa presidentti Tarja Halonen, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, professori Barbara Schneider (Michigan State University) ja Charles Fadel (Founder, Center for Curriculum Redesign, Harvard University).  Paneelikeskusteluun osallistuvat mm. opettaja Maarit Korhonen, tutkija Mona Mannevuo, kansleri Ilkka Niiniluoto ja valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen. Tilaisuuden juontaa Pekka Mattila (Aalto-yliopisto Executive Education).

Järjestäjinä toimivat Suomen Akatemia, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Sitra, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtioneuvoston kanslia.

Tapahtuma videoidaan ja päivää on mahdollisuus seurata verkossa osoitteessa www.aka.fi. Eri organisaatioita kannustetaan myös järjestämään etätyöpajoja omilla alueillaan ja verkostoissaan. Työpajojen anti hyödynnetään tulevaisuusselonteon valmistelussa.

Lue lisää päivän puhujista ja ohjelmasta osoitteessa www.aka.fi/finnsight2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share This